راهنمای دریافت وام

آموزش ثبت چک صیادی در سامانه صیاد

در حال حاضر استفاده از چک و قوانین استفاده از آن دستخوش تغییراتی شده است. در ادامه این مطلب قرار است به سراغ نحوه ثبت چک صیادی در سامانه صیاد برویم و شما را با نحوه استعلام چک صیاد آشنا کنیم. 

درباره سامانه ثبت چک صیادی

سامانه صیاد، پلتفرمی جامع برای مدیریت چک‌های صیادی است که به دارندگان چک اجازه می‌دهد بدون توجه به بانک صادرکننده، چک‌های خود را به دیگران منتقل کنند. این سامانه با ثبت اطلاعات هویتی دقیق صاحبان چک روی هر برگ چک، امکان تقلب و سوءاستفاده مالی را به‌شدت کاهش داده است. به‌این‌ترتیب، سامانه صیاد به افزایش امنیت معاملات مبتنی بر چک و ایجاد شفافیت بیشتر در این فرایند کمک شایانی کرده است.

در تاریخ ۲۸ شهریور ۱۳۹۶ بانک مرکزی تصمیم گرفت تا سامانه صدور یکپارچه دسته چک (سامانه صیاد) را برای رفع مشکلاتی نظیر چک برگشتی، اعتبار فرد در زمان چک کشیدن بررسی کند. سپس در تاریخ ۵ فروردین ۱۴۰۰ ثبت چک در سامانه صیاد اجباری شد. طبق اعلام بانک مرکزی، باید عملیات ثبت، تایید و انتقال چک حتماً در سامانه صیاد مورد تایید بانک مرکزی قرار بگیرد.

با توجه به مواردی که گفته شد، فرمت، اندازه و… چک‌ها برای کلیه بانک‌ها شبیه به هم شد و اطلاعات هویتی صاحب چک (شناسه استعلام) به صورت یک بارکد دو بعدی بر روی چک درج شد. با به وجود آمدن این حالت در سیستم جدید طبق گفته بانک مرکزی، امکان سوء استفاده احتمالی از چک بیشتر از قبل کاهش یافت. مهم‌ترین ویژگی سامانه صیاد، شماره اختصاصی بود که روی چک ثبت شده است. با استعلام این شماره/شناسه فرد می‌تواند از اطلاعاتی مثل عدم سوء سابقه فرد دارای دسته چک، خوش حسابی یا بد حسابی وی و… اطلاع پیدا کند. 

چرا سامانه ثبت چک راه‌اندازی شد؟

سامانه ثبت چک راه‌اندازی شد تا شفافیت و امنیت در معاملات مالی افزایش یابد و مشکلاتی مانند صدور چک‌های بی‌محل و اختلافات حقوقی کاهش پیدا کند. با ثبت اطلاعات چک در این سامانه، صادرکننده، دریافت‌کننده و بانک به‌صورت هماهنگ از جزئیات چک مطلع می‌شوند؛ بنابراین این عمل به کاهش ریسک‌های مالی کمک می‌کند. همچنین، این سامانه امکان پیگیری و مدیریت چک‌ها را ساده‌تر کرده و اعتماد بیشتری بین طرفین معامله ایجاد می‌کند.

نکاتی که باید درباره ثبت چک صیادی بدانید

اگر با چک صیادی و روش ثبت آن در سامانه صیاد آشنا نباشید، ممکن است هنگام واگذاری چک به دیگران با مشکلاتی مواجه شوید. برای استفاده صحیح و بدون مشکل از این نوع چک، لازم است مراحل ثبت آن در سامانه صیاد را به‌درستی انجام دهید. در ادامه نکات مهمی را که باید هنگام ثبت چک صیادی رعایت کنید، بیان می‌کنیم.

آموزش قبل از ثبت: قبل از شروع به ثبت چک، حتماً آموزش‌های موجود در اینترنت را مطالعه کرده و یا فیلم‌های آموزشی را مشاهده کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا با مراحل ثبت چک به‌خوبی آشنا شوید.

مسئولیت صادرکننده: صادرکننده چک موظف است که چک را در سامانه صیاد ثبت کند؛ بنابراین، آشنایی با نحوه ثبت چک برای صادرکننده بسیار مهم است.

رنگ چک: چک‌های جدیدی که باید در سامانه صیاد ثبت شوند، معمولاً به رنگ بنفش هستند.

دقت در اطلاعات: تمام اطلاعاتی که روی چک درج می‌کنید (مانند تاریخ، مبلغ، ذی‌نفع، بابت) باید دقیقاً با اطلاعاتی که در سامانه صیاد وارد می‌کنید، یکسان باشد. هرگونه مغایرت می‌تواند منجر به برگشت‌خوردن چک شود.

منع صدور چک در وجه‌ حامل: صدور چک در وجه‌ حامل (چکی که به نام شخص خاصی صادر نشده باشد) ممنوع است و بانک‌ها از پذیرش آن خودداری می‌کنند.

جایگزینی ثبت الکترونیکی به‌جای پشت‌نویسی: با ثبت چک در سامانه صیاد، نیازی به پشت‌نویسی چک نیست. تمام اطلاعات موردنیاز در سامانه ثبت می‌شود.

نحوه ثبت چک در سامانه صیاد

یکی از مهم‌ترین مواردی که باید در نظر گرفته شود نحوه ثبت چک در سامانه صیاد است. در ادامه به نحوه ثبت چک در سامانه را برای دریافت اعتبار آنلاین از دیجی شهر بیان خواهیم کرد که عبارتند از:

  • با استفاده از برنامه‌های کاربردی 
  • از طریق درگاه بانک و موسسات اعتباری مثل اینترنت بانک
  • از طریق همراه بانک
  • از طریق درگاه و سایت رسمی بانک مورد نظر

بیشتر بخوانید: تاثیر انواع رتبه اعتبارسنجی بر میزان اعطای وام

برنامه‌هایی که از ثبت چک صیاد پشتیبانی می‌کنند

تعدادی از برنامه‌های پرکاربرد که امکان ثبت چک صیاد را فراهم کرده‌اند، شامل موارد زیر هستند:

برنامه آپ: یکی از راحت‌ترین و محبوب‌ترین اپلیکیشن‌های پرداخت که به شما اجازه می‌دهد اطلاعات چک را به‌صورت دقیق وارد کرده و ثبت کنید.
اپلیکیشن‌های بانک‌ها: مانند همراه بانک ملی، بانک ملت، بانک صادرات، بانک پاسارگاد و سایر بانک‌هایی که خدمات ثبت چک صیاد را دارند.
برنامه ۷۲۴: این برنامه نیز از دیگر ابزارهای پرطرف‌دار است که خدمات ثبت چک را در کنار دیگر خدمات بانکی خود دارد.
برنامه تاپ: یکی از دیگر اپلیکیشن‌های معتبر برای ثبت چک صیاد است که با رابط کاربری ساده و سرعت بالا، به‌راحتی می‌توانید چک‌های خود را ثبت و مدیریت کنید.

روش ثبت چک در سامانه صیاد با آپ

  • در ابتدا برنامه را از طریق اپ استورهایی مثل گوگل پلی، کافه بازار و… متناسب با نوع سیستم عامل خود دانلود کنید.
  • وارد برنامه شده و آیکون “چک صیادی” را انتخاب کنید.

  • پس از مطالعه توضیحاتی که ارائه می‌شود، روی گزینه “بعدی” کلیک کنید.

  • از بین موارد مختلف، باید روی گزینه “ثبت چک صیادی” ضربه بزنید.

  • حالا باید اسم بانک مورد نظر خود را انتخاب کنید و شناسه 16 رقمی چک صیادی خود را وارد کنید.

  • پس از انجام احراز هویت (یعنی ثبت اطلاعات بانکی، رمز دوم، شماره کارت، ccv2، تاریخ انقضاء کارت) روی گزینه «استعلام» باید ضربه بزنید.

  • تبریک! شما موفق به ثبت چک در سامانه صیاد شده‌اید.

روش ثبت چک صیاد در برنامه‌های موبایل

اگر به دنبال راهی ساده و سریع برای ثبت چک صیاد خود هستید، باید بدانید که این کار به‌راحتی از طریق برنامه‌های مختلف موبایل امکان‌پذیر است. با پیشرفت فناوری و اتصال سامانه صیاد به اپلیکیشن‌های بانکی و خدمات پرداخت، دیگر نیازی به مراجعه حضوری به بانک نیست. کافی است یکی از این اپلیکیشن‌ها را روی گوشی خود نصب کنید و مراحل ثبت چک را دنبال کنید.

روش ثبت چک صیاد در درگاه و سایت رسمی بانک موردنظر

برای مثال اگر شما از کاربران بانک ملی هستید، برای ثبت چک صیاد در درگاه رسمی بانک ملی ایران، باید به اپلیکیشن بام بانک ملی یا سایت رسمی بانک مراجعه کنید. در اپلیکیشن بام، وارد بخش (چک صیاد) شوید، سپس اطلاعات چک خود را وارد کرده و اقدام به ثبت کنید. اگر چک شما متعلق به بانک ملی باشد، نیازی به مراجعه حضوری به شعبه نیست و همه مراحل به‌راحتی از طریق این سامانه آنلاین قابل‌انجام است. اپلیکیشن بام را از فروشگاه‌های معتبر دانلود کرده و با واردکردن مشخصات حساب خود، وارد شوید. بعد از ورود به بخش مربوطه، اطلاعات چک شامل شماره چک، مبلغ، تاریخ و نام دارنده چک را وارد کنید و ثبت نهایی را انجام دهید.

روش ثبت چک از طریق پیامک

برای ثبت چک با پیامک، شناسه ۱۶ رقمی چک، کد ملی خود و گیرنده، تاریخ سررسید و مبلغ (تا سقف ۱۵میلیون تومان) را به شماره ۴۰۴۰۷۰۱۷۰۱ ارسال کنید. اگر مبلغ چک بیشتر از این مقدار است، برای ثبت آن از اپلیکیشن‌ها استفاده کنید.

نحوه ثبت انتقال چک در سامانه صیاد

با اپلیکیشن ساد ۲۴، انتقال چک به‌سادگی چند کلیک امکان‌پذیر است. این برنامه تحت نظارت بانک مرکزی، تمام نیازهای شما در زمینه مدیریت چک‌های صیادی را پوشش می‌دهد. در ادامه مراحل ثبت انتقال چک صیادی را به شما توضیح می‌دهیم:

۱.نصب اپلیکیشن: ابتدا برنامه ساد ۲۴ را روی تلفن همراه خود نصب کنید. برای نصب مستقیم، روی بنر زیر کلیک کنید.

۲.انتخاب گزینه انتقال چک: پس از ورود به برنامه، از منوی اصلی گزینه (انتقال چک صیادی) را انتخاب کنید.

۳.واردکردن مشخصات چک: اطلاعات مربوط به چک مانند شماره چک، مبلغ، تاریخ و… را در فیلدهای مشخص شده وارد کنید.

۴.تکمیل اطلاعات: شرح چک و سایر اطلاعات خواسته شده را به‌دقت وارد کنید.

۵.تایید اطلاعات: پس از تکمیل اطلاعات، مشخصات چک برای شما نمایش داده می‌شود. با تأیید این اطلاعات، فرایند انتقال چک آغاز می‌شود.

چگونه می‌توان استعلام چک صیاد را گرفت؟

شما می‌توانید با یکی از روش‌های زیر برای استعلام چک صیادی اقدام کنید:

استفاده از اینترنت بانک: تمام بانک‌های صادرکننده چک‌های صیادی این امکان را از طریق خدمات اینترنتی خود فراهم کرده‌اند. برای ثبت چک صیادی از طریق اینترنت بانک، ابتدا باید خدمات اینترنت بانک خود را فعال کنید. سپس با ورود به سایت بانک موردنظر و مراجعه به صفحه سامانه صیاد، می‌توانید چک خود را ثبت کنید.

استفاده از اپلیکیشن اختصاصی سامانه صیاد (ساد ۲۴): این اپلیکیشن ویژه سامانه صیاد است و می‌توانید آن را از وب‌سایت صیاد دانلود کرده و روی گوشی همراه خود نصب کنید. همچنین، ثبت چک صیادی از طریق اپلیکیشن‌هایی مانند آپ نیز ممکن است.

استعلام چک صیادی

استفاده از سایت سامانه صیاد: برای ثبت چک صیادی می‌توانید به وب‌سایت سامانه صیاد به نشانی bmi.ir مراجعه کنید.

ثبت چک صیادی از طریق هر یک از این روش‌ها به‌راحتی انجام می‌شود. ابتدا باید از طریق شماره موبایل و کد ملی خود احراز هویت کنید. سپس اطلاعات کارت‌ بانکی که چک صیادی روی آن دریافت کرده‌اید را وارد کنید. در مراحل بعدی، باید شناسه ۱۶ رقمی، شماره‌سریال، مبلغ و تاریخ سررسید چک را وارد کرده و در نهایت پس از واردکردن نام گیرنده و کد ملی، اطلاعات ثبت‌شده به شما نمایش داده می‌شود که باید آن‌ها را تأیید کنید.

تأیید چک در سامانه صیاد به چه معناست؟

تأیید چک در سامانه صیاد به معنای ثبت اطلاعات چک در سیستم الکترونیکی بانک‌ها و تأیید صحت آن است. وقتی شما یک چک صادر می‌کنید، باید آن را در سامانه صیاد وارد کنید تا شماره چک و مشخصات آن تأیید شود. این کار باعث می‌شود که چک قابل‌پیگیری و اعتبارسنجی باشد و از بروز مشکلاتی مانند تقلب یا پرداخت چک بدون موجودی جلوگیری کند. برای تایید چک، کافی است از طریق اپلیکیشن‌های بانک یا سایت بانک خود وارد سامانه صیاد شوید، اطلاعات چک را وارد کرده و آن را تایید کنید.

دریافت اعتبار آنلاین از دیجی شهر با ثبت چک در سامانه صیاد

با تکمیل اطلاعات هویتی و مالی خود در سامانه دریافت وام آنلاین دیجی شهر می‌توانید وام دریافت کنید. دریافت وام از دیجی شهر متناسب با گرید اعتباری شما صورت می‌پذیرد. از فروشگاه خرید قسطی دیجی شهر می‌توانید انواع کالای دیجیتال، لوازم منزل، موتورسیکلت و… را خریداری کنید. یکی از پیش‌نیازهای دریافت وام برای خرید قسطی از دیجی شهر، تکمیل اطلاعات مربوط به چک صیادی است. 

بیشتر بخوانید: نکات طلایی که باید در مورد رتبه اعتبارسنجی بانکی بدانید

برای دریافت اعتبار آنلاین از دیجی شهر برای خرید قسطی کالا، باید چک ضمانت خود را ابتدا در سامانه صیاد ثبت کنید. نحوه ثبت کردن چک در سامانه صیاد و نحوه پر کردن فرم مربوط به چک را می‌توانید در این مقاله به طور کامل بخوانید. بنابراین اگر به دنبال دریافت وام جهت خرید اعتباری کالا هستید، باید پیش از اقدام، چک خود را در سامانه صیاد ثبت کنید. با طی کردن فرایند مربوط به دریافت وام آنلاین، اطلاعات چک خود را در سامانه وارد کنید و سپس پس از تایید اطلاعات شما توسط سامانه، می‌توانید تا  ۲۰۰میلیون تومان با بازپرداخت ۶۰ماهه اعتبار آنلاین دریافت کنید. 

سوالات متداول

۱.چک‌های قدیمی هم باید در سامانه صیاد ثبت شوند؟

خیر. الزامی برای ثبت چک‌های قدیمی در سامانه صیاد وجود ندارد. در حال حاضر بانک مرکزی در تلاش است تا استفاده از چک‌های قدیمی را بی‌ثمر کند. اما می‌توانید به صورت اختیاری، چک‌های قدیمی را نیز در سامانه صیاد ثبت کنید.

۲.اگر چک در سامانه صیاد ثبت نشود باز هم لازم الاجرا خواهد بود؟ 

در چنین حالتی چک فاقد اعتبار است و سند مدنی محسوب نمی‌شود. بنابراین چک مانند کاغذی است که تنها نشان‌دهنده طلب شما از طرف مقابل خواهد بود. از این رو فقط از طریق اعتراض در دادگاه می‌توانید طلب خود را وصول کنید.

۳.وظیفه بانک در مقابل چک ثبت نشده چیست؟

اگر فردی که چک کشیده است، دارای اعتبار بانکی نباشد و نقدینگی در حساب وی وجود نداشته باشد، عمل صدور از سوی بانک قابل استناد نخواهد بود.

کلام پایانی

همانطور که بیان شد، چک صیادی در حال حاضر به عنوان یکی از روش‌های اطلاع از اعتبار مالی فرد محسوب می‌شود که باعث جلوگیری از کشیده شدن چک بی‌محل می‌شود. از این رو در حال حاضر بانک مرکزی مکانیسم دقیقی برای این کار در نظر گرفته است تا افراد بتوانند با اطلاع از اعتبار مالی فرد، چک دریافت کنند و خیالشان از بابت نقد شدن چک راحت‌تر باشد. از اینکه تا انتهای این مقاله همراه ما بودید از شما صمیمانه قدردانیم و امیدواریم نکاتی که در این مقاله گفته شد برایتان مفید واقع شده باشد. 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا